perjantai 21. maaliskuuta 2014

Resurssitehokkuus????

Mitä resurssitehokkuus tarkoittaa? Niin, mitä se tarkoittaa? Käytetään resursseja tehokkaasti..? Mitä resursseja? Meidän oli pakko avata kone ja googlettaa. Tietoa löytyi ja paljon.

Väestö meidän rakkaalla pallollamme lisääntyy koko ajan ja sitä mukaan myös luonnonvaroja käytetään koko ajan enemmän ja enemmän. Miten kauan niitä riittää ja mitä jonain päivänä voi joutua maksamaan puhtaasta vedestä? Emmepä ole koskaan ajatelleet sitä, miten suihkussa lotraaminen voi vaikuttaa jonain päivänä koko Euroopan taloustilanteeseen. Jonain päivänä kilpailu puhtaasta vedestä on kova ja hinnat nostetaan varmasti pilviin. Vaikuttaahan se yleiseen taloustilanteeseen! Puhumattakaan, jos ja kun kyse myös muista rajallisista luonnonvaroista.

 Meille selvisi että käsite ”resurssitehokkuus” tarkoittaa sitä että suuri hyöty tavoitetaan pienemmillä materiaaleilla ja sillä, että kulutetaan monilla eri tavoin. Näin pallomme kiittää ja esimerkiksi luonnonvarat säilyvät pidempään. Resurssitehokkuuden piiriin kuuluu edellä mainitun veden lisäksi mm. ruoka, energia tai luonnon monimuotoisuus. Toisin sanoen siis melkein kaikki, mikä voi joskus loppua.

Nyt pätee se, kun joskus joku viisas on sanonut, että ”tekemällä pieniä tekoja, voit saada aikaan jotain suurta”. Kun emme aamusuihkussa kuluta vettä enempää kuin tarve, emme tuhlaa turhaan arvokkaita luonnonvaroja (veden lisäksihän kuluu mm. energiaa) ja samalla vaikutamme tulevaisuuden taloudentilanteeseen. Ja kaiken lisäksi ehtii aamuluennolle ajoissa, kun suihkussa vietetty aika lyhenee huomattavasti! J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti